Instagram Dolandırıcılığı Şikâyet Dilekçesi

Instagram Dolandırıcılığı Şikâyet Dilekçesi

Instagram Dolandırıcılığı Şikâyet Dilekçesi ve Instagram her çeşit insan tarafından kullanılan sosyal mecradır. Bu sebeple birçok siber suç işlenmesi mümkün olmaktadır. Özellikle Instagram üzerinden dolandırıcılık oldukça sık yaşanan suçlardan biridir. Instagram dolandırıcılığı şikâyet dilekçesi dolandırılan kullanıcılar için hukuki sürecin başlatılmasına olanak sağlamaktadır. Dolandırıldığınız Instagram kullanıcısını savcılığa şikâyet etmek üzere dilekçe vermeniz son derece önemlidir. Birçok kişi Instagram üzerinden dolandırılmaktadır. İster reel olsun ister sanal dolandırıcılık kabul edilemez bir suçtur. Bu sebeple adalet önünde hesap verilmesi ve işlenen suçun cezası uygulanmalıdır. Instagram dolandırıcılığı şikâyet dilekçesi oldukça kolay oluşturulmaktadır. Dolandırıcılık satış sayfalarında ve sevgiyi suiistimal olarak birçok şekilde gerçekleşmektedir. Siber suçlarla mücadele adına şikâyet dilekçesi vermek bir vatandaşlık görevidir.

Siber Suçlar ile Mücadelede Şikâyet Dilekçesi

Instagram dolandırıcılığı şikâyet dilekçesi oluşturmak oldukça kolaydır. Bilişim suçları kapsamında vereceğiniz dilekçe ile şikayetçi olduğunuz kişi tespit edilerek soruşturmaya alınabilmektedir. Dolandırıcılık adi suçlardan biri olarak görülmektedir. İnsanları kandırmak, parasını almak, yalan beyan ederek gerçekleri saklamak sanal dünyada sıklıkla meydana gelmektedir. Şikâyet dilekçesi oluşturmak için çeşitli bilgilerin savcılığa verilmesi gerekir.

  • Instagram dolandırıcılığı şikâyet dilekçesi hazırlamak için öncelikle müşteki olarak adınız ve soyadınız beyan edilmelidir.
  • Şikâyet dilekçenizde sizi savunacak avukat vekilin adı da geçmelidir.
  • Instagram dolandırıcılığı şikâyet dilekçesi yazılırken şüpheli olan kişinin bilgileri dilekçede yer almalıdır.
  • Suçun türü nitelikli dolandırıcılık olarak belirtilmelidir.
  • Suçun işlendiği tarih ve olay konusu dilekçede eksiksiz anlatılmalıdır.

Instagram’ da Nitelikli Dolandırıcı Şikâyeti

Instagram dolandırıcılığı şikâyet dilekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunmak çok önemlidir. Kullanıcısı olduğunuz Instagram’ da nasıl dolandırıldığınız en ince ayrıntısı ile dilekçede sunulmalıdır. Dolandırıcılığa dair kanıtlar dilekçede tek tek beyan edilmelidir. Dilekçede sunulacak resim, video, yazışma, dekont ve konuya ilişkin kanıtlar belirtilmelidir. Dilekçenin sonunda bahsi geçen nitelikli dolandırıcı hakkında soruşturulma başlatılması ve davanın kamu davası olarak görülmesini arz edilmelidir. Dilekçenin sonunda şikayetçi şikâyet dilekçesini imzalayarak ilgili yerlere iletilmelidir. Instagram bilişim suçları dilekçeleri Cumhuriyet başsavcılığına iletilmelidir. Bununla birlikte internet üzerinden CİMER ’e şikâyet dilekçesi gönderilebilmektedir. Dolandırıcılık suçlarında şikayet ertelenmeden savcılığa suç duyurusunda bulunmak gerekir.

Sitemizden %20 olarak instagram takipçi , izlenme, beğeni gibi paketleri https://iyismm.com/instagram/ indirimli olarak satın almak isterseniz buraya bırakıyoruz.

İyi Sosyal Medya Marketi

 

⭐️ Youtube haftalık izleyici botu kategorisi aktif!

 

Twitch
50 Takipçi [HQ]
  • Gerçekçi Nickli Global Hesaplar
  • 0-10 Dakikada Başlar
  • 7/24 Stabil Servis
  • 3 Ay Garantili
  • Tam Gizlilik
34.00₺19.00₺
Satın Al