Instagram’dan Nasıl Para Kazanabilirim?

Instagram’dan Nasıl Para Kazanabilirim?

Instagram’dan nasıl para kazanabilirim? Vlogger, gezgin, içerik üreticisi gibi birçok alanda çalışmalar yapıyor olabilirsiniz. Instagram’da yüksek takipçiler kazanıp İnfluencer olarak gelir elde etmek istemişsinizdir. Aslında düzenli ve sık bir şekilde Instagram kullanan herkes böyle çalışmalar yapmak istemiştir. İnsatgram’dan para kazanmak olduğu kadar zor görünen bir iş değil, ancak sizde Instagram’dan gerçekten gelir elde etmek için bir çaba gösterirseniz başarılı olursunuz. Instagram’dan İnfluencer olarak çalışmak için yapmanız gereken belli başlı kurallar vardı. Şimdi hem o kurallara hem kazanç yöntemlerine bakalım.

Instagram Para Kazanma

Takipçi Sayınızı Artırın

Birçok şirket beraber çalışmak için sosyal medya platformlarında kendilerine İnfluencer bulmak ister. Tabi bu arayışı yaparken sizi seçmeleri için takipçi sayınızın biraz yüksek olması gereklidir. Yüksek takipçiye sahip hesaplar ile anlaşma yaparlar. İnfluencer’ların yani sizlerin belirledikleri reklam fiyatına her iki taraf razı olduğunda anlaşma olur. Takipçi sayınızın fazla olması iş bulma olanağınızı daima artırır. Hesabınızda birbirinden alakasız ve beğenilmeyen içerikler paylaşırsanız fazla takipçilere ulaşmanız imkansıza yakın olacaktır. Peki fazla takipçiye sahip olmanız için yapmanız gerekenlerden bahsedelim.

Öncelikle Instagram hesabınıza yüklediğiniz içerikler başarılı olsun. Fotoğraf veya videolarınızın kalitesi yüksek olsun. Yüklediğiniz içeriğin izleyicisi olduğuna emin olun. Fazla zaman geçirin, hesabınız aktif olsun. Yaptığınız paylaşımlar birilerine hitap etsin. Asıl amacınızda zaten içeriğinize uygun insanları hesabınıza çekmektir. İstikrarlı bir şekilde içerik üretmeye ve paylaşmaya devam edin. Belirli bir süre sonra takipçilerin geldiğini göreceksiniz. Instagram takipçi satın al işlemi için firmamızı tercih edebilirsiniz. Firmamız çekiliş sonucunda organik takipçiler kazandırmaktadır.

Takipçilerinizle Etkileşim Halinde Olun

Bir diğer önemli hususta etkileşimdir. Takipçileriniz ile etkileşiminizin yüksek olması, sizin için bir artıdır. Sizinle çalışmak isteyen firmalar etkileşiminizi öğrenmek isteyecektir. Sizin 100bin takipçiniz olmasına rağmen izlenmeleriniz veya erişiminiz 1.000 ise sizinle çalışmaktan vazgeçeceklerdir. Çünkü etkileşimi yüksek olan diğer sayfalar onlara daha fazla kitle olanağı sunacaktır.

Reklamını verdiği ürüne ulaşan kitle daha fazla olacaktır. Bu sebeple kitlenizle etkileşiminiz daima yüksek olmalı. Bunun için yapmanız gerekler aslında basit. Hesabınızda aksatmadan ve kategorinizin dışına çıkmadan paylaşımlar yapmalısınız. Bu şekilde paylaşımlar size hem takip kazandıracak hem de etkileşiminizi korumanıza yardımcı olacaktır.

İş Birliği Yaparak Para Kazanın

Instagram’da gelir kazanmanın en bilindik yolu sponsorlar ile çalışmaktır. Sponsorlu gönderiler paylaşarak sizde gelir elde edebilirsiniz. Belirli bir takipçiniz var ve artık kazanmak istiyorsunuz. Sizinle çalışmak isteyen firmalar size ulaşacaktır, ancak ulaşmadılar veya siz bulmak istiyorsunuz ve nasıl yapacağınız hakkında bilginiz yok.

İnfluencer olan çoğu kişinin de kullandığı birçok uygulama ve web sitesi vardır. Google da ‘’Instagram Sponsor Bulmak’’ diye arattığınız zaman sizde bunları bulacaksınız. Bu yöntem ile bularak veya karşı tarafın sizinle iletişime geçmesi sonucu sizde Instagram’dan gelir elde edebilirsiniz. Bu yöntem Instagram’da para kazanmak için sadece bir tanesi.

Satış Ortaklığı Yapın

Instagram’dan sadece sponsor paylaşımları yaparak gelir elde etmiyorsunuz. Satış ortaklığı yaparak da gelir elde edebilirsiniz. Satış ortaklığı, paylaştığınız ürünün satılması durumunda elde ettiğiniz gelirdir. Yani hesabınızda bir ürün paylaşıyorsunuz ve bu ürün her satıldığında siz komisyon alıyorsunuz. Oldukça etkili olan bu yöntem için de yine takipçileriniz ile etkileşiminiz iyi olması gerekiyor.

Daha farklı rakamlardan örnek verecek olursak, 10bin takipçinizin olduğunu varsayalım. Firmanın satmak istediği ürünü paylaştığınızda bu ürünü sadece birkaç kişi satın alıyorsa, güzel kazançlar sağlamanız pekte mümkün değil. Bu yüzden etkileşiminizin yüksek olması ve takipçilerinizin güvenini kazanmalısınız. Sizi sevmeyen ve güvenmeyen bir insan, reklamını yaptığınız ürünü satın almayacaktır. Zaten böyle bir görünüm verdiyseniz satış ortaklığı veya farklı sponsorluk teklifleri almanız pekte mümkün olmayacaktır.

İyi Sosyal Medya Marketi

 

⭐️ TikTok canlı izleyici kategorisi aktif!

 

❤️ Kick saatlik izleyici kategorisi satışta. Haftalık ve aylık paketler için canlı desteğe yazın.

 

Tiktok
30 Dakika - 50 İzleyici
  • Yayın Açık Olmalıdır!
  • 5 Dakika İçinde Otomatik Başlar
  • Link: https://www.tiktok.com/@kullaniciadi
  • Şifre Gerekmez
  • 3D Güvenli Ödeme
40.00₺25.00₺
Satın Al