Instagram Fenomenlere Özel Gelir Kapısı Sunuyor

Instagram Fenomenlere Özel Gelir Kapısı Sunuyor

Görüntü tabanlı sosyal medya programı Instagram, içerik oluşturucularını sevindirecek bir kazanç sistemi oluşturmaya hazırlanıyor. Instagram fenomenlere özel gelir kapısını aralıyor. Sosyal medya platformunun itimat edilir bir haber ve bilgi kaynağı olarak meydana çıkmasını sağlamak amacıyla başlatılacak programa Instagram fenomenlerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Instagram Fenomenlerine Yeni Para Kazanma Sistemi Sunuyor

Instagram kısa bir vakit evvelce sosyal medya platformu üzerinden yayın yaptı. Bu yayında aktif kullanıcı miktarını yüksek tutan içerik oluşturucularının içeriklerinden para kazanmasına yardımcı olacak yeni bir özelliği test etmeye başlamıştı. Rozetler olarak adlandırılan bu özelliğin hedefi ise Instagram’da belirli bir kitlenin öncüsü olan ve onlara yön veren influencerların takipçilerin yayın esnasında yaptığı yorumları öne çıkarmaktı. Influencer doğrulusunda verdiği rozetler yardımıyla yayıncının önüne öncelikli olarak o şahıs ya da bireylerin yorumları çıkıyordu.

Instagram’ın fenomenlere sunmuş bulunduğu imkanlar şu anda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yüksek takipçili şahıslar doğrulusunda test edilen rozetler özelliği ile sınırlı değildi. Instagram içerik oluşturucularına para kazandıracak özelliğin bu senenin ikinci %50 sinde kullanıma sunulmasında karar kılmıştı. Ancak bu özellik bilinmeyen bir sebepten dolayı daha ileri bir tarihe ertelenmişti.

Instagram, gelirlerini içerik oluşturucularıyla paylaşmasını sağlayacak olan bu özelliğin test programına birkaç içerik oluşturucusunun dahil olmasını istiyor. Bu programda IGTV reklamları ele alınacak. Bunun son örneği geride bıraktığımız hafta duyurulan “BuzzFeed’s Show Off” adlı IGTV projesi olmuştu.

Paylaşılan verilere göre Instagram hâlâ içerik oluşturucularının nasıl para kazanacağı bir sistem oluşturacağını düşünüyor. Çünkü sosyal medya platformundaki influencer tabanı genel olarak bakıldığında çok çok görünüyor. Bu amaçla sosyal medya platformunun tıpkı YouTube gibi büyük bir gelir programını nasıl yaşama geçireceğini bulması ön görü edilenden biraz daha vakit alabilir.

Paylaşılan bulgular doğru ise sosyal medya platformu, IGTV videosu hazırlayacak içerik oluşturucularıyla reklam gelirinin aşağı yukarı %55’ini paylaşacak. Bu da Instagram’da geleneksel para kazanma tekniği ürün satma ya da tanıtmayla beraber içerik oluşturucuları ekstra bir gelir kapısını daha aralama ihtimaline sahip olacak.

Instagram, yeni vasıtalar sunmak ve kullanıcıların dikkatini çekecek içerikler meydana getirmek amacıyla içerik oluşturucuları ile gece gündüz çalışan bir ekibe sahip olsa da IGTV gibi ayrı bir sekme daha getirmeyi planlamıyor. Dolayısıyla sosyal medya platformunun gelirlerini içerik oluşturucularıyla paylaşacağı yer büyük ihtimalle IGTV olacaktır.

IGTV resmen açıklanmadan önce sizde fenomen olmak istiyorsanız Instagram satış sayfamıza bir bakın. Organik takipçi, beğeni, video izlenme gibi hizmetler sizi bekliyor.

İyi Sosyal Medya Marketi

 

⭐️ Youtube haftalık izleyici botu kategorisi aktif!

 

Twitch
50 Takipçi [HQ]
  • Gerçekçi Nickli Global Hesaplar
  • 0-10 Dakikada Başlar
  • 7/24 Stabil Servis
  • 3 Ay Garantili
  • Tam Gizlilik
34.00₺19.00₺
Satın Al