Instagram Fotoğrafları Nasıl İndirilir?

Instagram Fotoğrafları Nasıl İndirilir?

Instagram fotoğrafları nasıl indirilir? Dünyada kullanıcı sayısı en yüksek 6. ülke Türkiye'de Instagram en popüler uygulama olma özelliği her geçen gün arttırıyor. Türkiye'de sanat camiasından ticari kuruluşlara ve haber sitelerine kadar birçok alanda görsel paylaşılıyor. Kullanıcılar bu görsel ve videoları zaman zaman yeniden görememe endişesi ile indirmek istiyor.

Ancak Instagram, diğer popüler sosyal medya platformları Twitter ve Facebook 'da olduğu gibi içeriklerin indirilmesine doğrudan olanak sağlamıyor. Elbette bu durum görsel ve videoların indirilemediği anlamına gelmiyor. Programlı ve programsız olarak Instagram’da içeriklerin özgün kalitesinde ya da daha yüksek çözünürlükle indirilmesi mümkün. 3 yöntemle sırasıyla içeriklerin nasıl indirilebileceğine ve kaydedilebileceğine birlikte bakalım.

Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraf İndirme (Programsız)

Instagram’da en basit bilinen indirme seçeneği mobil cihazlar aracılığıyla Ekran Görüntüsü alma seçeneğidir. Telefonların marka ve modeline göre değişken olarak tuşların uzun basılması yoluyla Ekran Görüntüsü (Screen Shot) alabilirsiniz. Burada önemli bir detayla indirdiğiniz fotoğraf kalitesini daha yüksek çözünürlüklü hale bile getirebilirsiniz.

Bunun için yapılması gereken şey; telefonun ekran ayarlarından yüksek çözünürlüklü ekran ayarlarını yapmalısınız. Günümüzde akıllı cihazların ekran görüntüleri 6K çözünürlük kalitesine kadar çıkabilmektedir. Telefonunuzda hangi ayarları yaptıysanız fotoğraf kalitesini Ekran Görüntüsü alırken o kalitede almış, yükseltmiş olursunuz. İndirilen fotoğrafı telefonunuzun kendi "fotoğraf düzenleme" programı yoluyla kırparak içeriği indirebilirsiniz.

Hafızada Yer Kaplamadan İçeriği Kaydetmek

Alışveriş için de büyük bir yer tutan Instagram’da kullanıcılar önerilen ya da sponsorlu reklamlar aracılığıyla gördükleri ürünleri sayfayı takip etmeden daha sonra da görmek istiyor. Ancak algoritma bu içeriği yeniden göstermeyebiliyor. Sayfayı takip etmeden ya da hafızada yer işgali yapmadan da bu içerikleri kaydedebilirsiniz.

Bunun için Instagram kullanıcılara "Kaydedilenler" seçeneğini ekledi. Bu seçenekle içerikleri yeniden cihazınıza indirmeden görme imkanı sağlamış oluyorsunuz. Bunun için yapılması gerekenler; görselin sağ alt köşesinde yer alan kurdele şeklindeki simgeye dokunmak. Açık olan simge koyu olduğunda içeriği kaydetmiş olursunuz. Kaydedilen içerikleri profilden "Kaydedilenler" sekmesinden erişebilirsiniz.

Bilgisayara Video ve Fotoğrafları Aynı Kalitede İndirme (Programsız)

Bilgisayar İnternet tarayıcısı aracılığıyla www.instagram.com adresine tıklayarak giriş yapın. Sayfaya girdiğiniz indirmek istediğiniz içeriğin URL'sini kopyalayın. Bunun için yöntem; içeriğin üst sağ köşesinde alt alta sıralı şekilde yer alan üç noktayı tıklayın. Tıkladıktan sonra, "Bağlantıyı Kopyalayın" seçeneğinden URL'yi başka bir sayfaya yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra sayfa adının başına "0" ekleyin. Örn: www.0instagram.com/fhgj****. Sayfayı enter yoluyla açtığınız anda içeriğin üst köşesinde "İndir" seçeneği çıkacaktır. Bu seçenekle içerikleri aynı kalitede indirebilirsiniz.

İyi Sosyal Medya Marketi

 

⭐️ TikTok canlı izleyici kategorisi aktif!

 

❤️ Kick saatlik izleyici kategorisi satışta. Haftalık ve aylık paketler için canlı desteğe yazın.

 

Tiktok
30 Dakika - 50 İzleyici
  • Yayın Açık Olmalıdır!
  • 5 Dakika İçinde Otomatik Başlar
  • Link: https://www.tiktok.com/@kullaniciadi
  • Şifre Gerekmez
  • 3D Güvenli Ödeme
40.00₺25.00₺
Satın Al