Instagram Manzara Modu ve Sahte Hesap Tespiti

Instagram Manzara Modu ve Sahte Hesap Tespiti

Facebook tarafından satın alınmasından sonra bambaşka boyuta geçen Instagram, pandemi dönemi ile beraber daha da büyüdü. Yeni özelliklerle kullanıcı sayısını arttırmayı başaran uygulama, video özelliği Reels ile hemen sonra yine birçok insanı kendisine doğru çekti. Instagram eklediği yeni özellikler ile rakibine bir kez daha meydan okuyor. Manzara modunda fotoğraf ve video çekilmesini sağlayan Instagram, yine kullanıcı sayısını oldukça yukarılara taşıyacağa benziyor.

Instagram Reels

Video özelliği Reels eklenmesinden hemen sonraki 24 saatte 5 milyon videonun yüklenerek paylaşım yapılması, Instagram’ın ne kadar doğru bir iş yaptığını da göstermiş oldu. TikTok’ta bulunan bu özellik, Instagram’ın kullanmasından sonra ciddi manada kullanıcı kazandırdı. Son güncellemelerinin yatay şekilde çekim yapma olanağı sunan manzara modu ile desteklemesi de buna bağlı olarak video ve fotoğraf çekme özelliklerini ortaya çıkardı. Bu yeni güncelleme sonrasında iPhone’unuzu yatay şekilde tutup hem video hem de fotoğraf çekmeniz mümkün olacak. Bunların yanı sıra yeni özellikler de ekleyen Instagram, video çekim sırasında titreşimleri azaltan ve bununla beraber görüntüleri sabitleyen Cinema özelliği, artık ön kameraya da uygulanabilecek. Akıllı telefonunuzun ön kamerasını kullanarak video çekmeniz böylece sağlanmış olacak.

Bu güncellemelerin sonunda ortaya çıkan yeni özellikler, uzmanlar tarafından kazanılmış yeni kullanıcılar ve rakibe vurulmuş önemli bir darbe olarak algılandı.

Sahte Instagram Hesabını Tespit Etme

Sahte hesaplar tüm dünyadaki teknoloji şirketlerinin başını ağrıtan bir konu olarak dikkat çekiyor. Reklam verenlerin gerçek hesaplar ve profiller üzerinden hedef kitleye ulaşma çabası, şirketlerin bu durumla ilgili çok daha hassas davranmalarına neden oluyor. Sahte hesaplardan kazanç elde etmek isteyen kişiler, çeşitli yöntemler kullanarak sahte profiller oluşturuyor. Bun ticarete dönüşmesi, Instagram’ın alacağı yeni tedbirleri gündeme getiriyor.

Imperial College London tarafından bir araştırma yapılarak, sahte hesapların tespit edilmesi konusunda analizler yapıldı. Buna göre, 160 bin hesap çeşitli değerlendirmeler ışığında incelenerek bir sonuca varıldı. Tespit, gerçek hesap sahiplerinin, adeta ortak bir hareketle sabah 7 ve gece yarısında paylaşım yaptıklarını ortaya koydu. Sahte hesaplardan otomatik bir şekilde olarak atılan paylaşımlar ise herhangi bir zaman çizelgesine uymuyor. Yine gerçek profillerin oluşturduğu Instagram hesaplarında hafta içinde daha fazla aktif kullanıcı sayısına ulaşılıyor. Buna karşın sahte hesaplarda bu durum belirsiz.

Araştırma sonuçları dikkate alındığında bir sonuç daha ön plana çıkıyor. O da Instagram kullanıcılarının bu sosyal ağı kullanma zamanlarında birbirlerine yakın hareket etme nedenleri. Sabah 7 ile gece yarısından sonra çok sayıda paylaşımın atılıyor olması, insanların birbirleri ile bu saatlerde iletişim halinde olduklarını ortaya koyarken, iş ve özel hayatın zaman çizelgesi de bir nevi ortaya çıkmış oluyor. Bu durumdan yola çıkarak sahte hesapların tespiti ne şekilde büyük çaplı bir yazılımla değerlendirilir bilinmez ama Instagram’ın bu konuda önlem alması gerektiği ortada.

İyi Sosyal Medya Marketi

 

⭐️ TikTok canlı izleyici kategorisi aktif!

 

❤️ Kick saatlik izleyici kategorisi satışta. Haftalık ve aylık paketler için canlı desteğe yazın.

 

Tiktok
30 Dakika - 50 İzleyici
  • Yayın Açık Olmalıdır!
  • 5 Dakika İçinde Otomatik Başlar
  • Link: https://www.tiktok.com/@kullaniciadi
  • Şifre Gerekmez
  • 3D Güvenli Ödeme
40.00₺25.00₺
Satın Al