Instagram'da Satış Yapmak ve İncelikleri

Instagram'da Satış Yapmak ve İncelikleri

Instagram'da satış yapmak diğer satış sitelerine göre daha popülerdir. Bunun neden N11, Gittigidiyor, Hepsiburada gibi platformlarda satış yapmanız için bir şahıs şirketi açmanız zorunludur. Instagram'da böyle bir zorunluluk olmayıp rahat bir şekilde müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Kargo, Faturalama gibi durumlar açısından sorun olsa bile ticarete yeni girecek, fazla bir sermayesi bulmayanlar için en ideal platformdur.

Instagramda Satış Yapmanın İncelikleri

Instagram’da satış yapmak için öncelikle güncel bir sayfa açmanız gereklidir. Sayfa içerisinde aktif olarak paylaşım yapmanız, ürünlerinizi daha iyi tanıtmanız gerek. Müşterilerinizin sizin ürünlerini gördüğü zaman aklında soruların oluşmaması açısından açıklamalar yazmak çok önemli.

Ürününüzün piyasadaki aynı veya eş değer ürünlere göre fiyatının uygun olması size daha ilk etapta daha çok müşteri çekecektir. Çeşitli kampanyalar ve indirimler yaparak isminizi kişiden kişiye duyurabilirsiniz. Instagram belli bir gösterim miktarına göre fiyat belirleyip size reklam verme seçenekleri sunuyor. Maddi gücünüz yeterliyse reklam vermeniz belirli bir kitle oluşturmanızda yardımcı olur.

Instagram Satışlarında Kargolama ve Faturalama

Müşteriyi ürün almaya sevk eden en büyük etken ücretsiz kargo ve kapıda ödeme seçeneğidir. Bunlardan müşterinizin yararlanması için sizin ilk önce bir şahıs şirketi olmanız gerekiyor. Şahıs şirketi olmadığınız taktirde kargo firmaları size bu seçenekleri sunmazlar. Yine durum ürünü faturalama işlemi içinde geçerlidir. Şirket olmaz iseniz faturalama konusunda maalesef yapılabilecek bir konu yoktur. Eğer şirket olmadan faturalama işlemi gerçekleştirirseniz vergi kaçaklığı suçunu işlemiş olursunuz bu nedenle buna kalkışmayın. Ürünü aldığınız yerden fatura talep edebilirsiniz.

Kargo konusunda ise sattığınızın ürüne kargo miktarını ekleyip satışa öyle sunun. Ürünü kargolarken cebinizden ödeyip ücretsiz kargo seçeneğini yerine getirebilirsiniz. Kapıda ödeme bu ana kargo firmaları ile mümkün değildir. Eğer aracı bir kargo firması bulursanız kapıda ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

Aracı kargo firmaları sizin için ürününüzü depolar ve sizin talimatınızla alıcıya ulaşır. Alıcı ürünü kapıda ödeme ile alır ve ücret hesabınıza yatar. Bu yöntem size hem kolaylık sağlar hem de çokta güvenilirdir.

Instagram satışlarınızı arttırmak için organik takipçi sayınızın fazla olması çok önemlidir. Sitemiz üzerinden Instagram takipçi satın al diyerek kaliteli, organik takipçiler alabilirsiniz.

İyi Sosyal Medya Marketi

 

⭐️ TikTok canlı izleyici kategorisi aktif!

 

❤️ Kick saatlik izleyici kategorisi satışta. Haftalık ve aylık paketler için canlı desteğe yazın.

 

Tiktok
30 Dakika - 50 İzleyici
  • Yayın Açık Olmalıdır!
  • 5 Dakika İçinde Otomatik Başlar
  • Link: https://www.tiktok.com/@kullaniciadi
  • Şifre Gerekmez
  • 3D Güvenli Ödeme
40.00₺25.00₺
Satın Al